Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velešín nadělil Týnu desítku a padl s lídrem

13. 2. 2012

Velešín nadělil Týnu desítku a padl s lídrem

Strakonice - Florbalisté velešínského FBC sehráli další dva zápasy Jihočeské ligy mužů ve strakonické hale a byli úspěšní na půl.

 

Zástupce našeho okresu se utkal s družstvy z opačných pólů tabulky. Zatímco poslední Týn vyprovodil dvoucifernou nadílkou, tak s lídrem z Písku po boji prohrál. V průběžné tabulce Velešín udržel čtvrtou příčku a na medailové pozice má aktuálně tříbodovou ztrátu.

FBC Velešín – FBC Týn 10:3 (5:1, 3:1, 2:1), branky Velešína: Čížek 3, Vraspír 2, Písek 2, Vágner 2, Hojer.

Týnští šli překvapivě do vedení, ale Velešín dokázal skóre rychle otočit a už v prvním dějství vstřelil pět branek. To náš tým uklidnilo a Velešínští pak už s přehledem dotáhli utkání k zisku povinných tří bodů.

FBC Velešín – FBC Písek 4:8 (3:4, 0:2, 1:2), branky Velešína: Písek 2, Ondřich 2.

Natěšený Velešín do zápasu s lídrem doslova vlétl a v 8. minutě vedl 3:1. Písečtí se ale zvedli a první třetinu nakonec vyhráli, když k obratu zavelel Měřička, písecká florbalová naděje. Ve druhé části soupeř dobře četl hru a trestal chyby Velešínských. Ti v poslední třetině sice opět nabrali dech, avšak soupeř dobře organizovanou defenzivní hrou zabránil Velešínu výrazněji se gólově prosadit. Na výsledku utkání se podepsal i nízký počet hráčů okresního reprezentanta, který po fyzické stránce nebyl od 15. minuty schopen konkurovat čtrnácti vyrovnaným borcům Písku.

Sestava Velešína: Šimek (Toman) – Rozkošný, Hojer, Mačejný, Vraspír, Písek, Vágner, Čížek.

Petr Vágner