Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Velešín v Žirovnici napůl úspěšně

 
 
Sobota 10.3. znamenala pro velešínské florbalisty další měření sil se soupeři v Jihočeské lize mužů. Turnaj pořádaný oddílem z Dačice se konal ve sportovní hale v Žirovnici. 
 
 
FBC Velešín - FBC Strakonice 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
 
Okresní reprezentant potřeboval v tomto velice důležitém zápase bodovat, neboť Strakonice jsou jeho velkým rivalem v boji o postup. V první třetině si Velešín vypracoval několik slibných šancí, avšak nebyl schopen je proměnit, a tak první dějství skončilo smírně 2:2. Strakonice se v průběhu zápasu rozehráli a dostali se do náporu. Ve třetí části bylo dlouho skóre 4:4, avšak velešínští nebyli v závěru utkání důrazní před vlastní bránou a soupeři se podařilo dvakrát vsítit branku a strhnout vítězství na svou stranu.
 
Branky Velešína: Vraspír 2, Rozkošný, Šmarda
 
 
 
FBC Velešín  - FBC Týn nad Vltavou 20:4 (5:2, 13:1, 2:1)
 
Poslední tým tabulky z Týna dorazil pouze s pěti hráči. Utkání se odehrávalo v poklidném tempu a Velešín si zajistil povinné tři body. 
 
Branky Velešína: Písek 6, Čížek 3, Rozkošný 3, Ondřich 2, Vraspír 2, Hrmo 2, Mačejný, Vágner
 
Sestava Velešína: Toman - Hojer, Vraspír, Vágner, Hrmo, Ondřich, Písek, Mačejný, Kohoutek, Rozkošný, Šmarda, Čížek
 
 
 
Šance zástupce našeho okresu na postup do 3.ligy stále žije, neboť Strakoničtí v druhém zápase remizovali, jsou nyní dva body za Velešínem, avšak mají dva zápasy k dobru. V příštím kole se velešínští utkají na domácím turnaji s dalším kandidátem na postup, 1.FbK Tábor, a také s nepříjemným soupeřem FBC United z Budějovic.
 
Autor: Petr Vágner