Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velešín vydřel u Vajgaru šest bodů

Velešín vydřel u Vajgaru šest bodů

 

Poslední únorovou neděli zajel velešínský FBC k dalším dvěma zápasům Jihočeské ligy mužů do Jindřichova Hradce, aby se zde utkal s domácím Slovanem a rezervou budějovických Štírů. 

 
FBC Štíři B - FBC Velešín 3:10 (1:1, 0:2, 2:7)
 
Po opatrném úvodu otevřeli skóre Štíři, ale velešínští dokázali otočit a odskočit soupeři až na konečný rozdíl sedmi branek. Do střelecké formy se vrátil vedoucí muž kanadského bodování soutěže Václav Písek, který k vítězství svého mužstva přispěl čtyřmi góly, na vítězství měla také podíl velmi dobře fungující obrana.
 
Fk Slovan J.Hradec B - FBC Velešín 4:6 (1:2, 3:1, 0:3)
 
Velešínští vedli už 2:0, avšak houževnatý soupeř dokázal čtyřmi brankami strhnout vedení na svou stranu. Okresní reprezentant neproměnil za stavu 3:4 trestné střílení, avšak po dvou vteřinách následné přesilovky Vraspír prostřelil po standartní sitauci skvěle chytajícího brankáře domácích. Běželo posledních 80 vteřin zápasu, kdy se Velešínští natlačili před svatyni soupeře a v nastalém zmatku se nejlépe zorientoval Mačejný, který odraženou střelu směřoval do sítě. Očekávaný nápor Hradce trval však jen pár sekund, kdy z protiútoku na 6:4 zvýšil Čížek a velešínská střídačka vybuchla nadšením. Osmdesát diváků sledovalo vyrovnaný a tvrdý boj, ze kterého si okresní zástupce odváží tři velmi cenné body, které ho stále drží ve hře o postup do 3.ligy. 
 
Sestava Velešína: Toman - Šmarda, Vraspír, Vágner, Hrmo, Ondřich, Písek, Čížek, Mačejný, Kohoutek, Rozkošný
 
Autor: Petr Vágner