Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velešín ztratil v Kaplici postupové naděje

 Velešín ztratil v Kaplici postupové naděje

 
Na palubovce kaplické ZŠ Školní se v sobotu odehrálo předposlední dějství Jihočeské ligy mužů. Pořádající FBC Velešín se utkal s rezervními týmy Tábora a budějovických United.
 
FBC Velešín - 1.FbK Tábor "B" 7:6 (2:0, 2:4, 3:2)
 
Florbalisté od rybníka Jordán byli před turnajem na 2.místě tabulky, o šest bodů před Velešínem. Ten potřeboval, chtěl-li pomýšlet na postup do 3.ligy, v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit. Za stavu 3:0 to vypadalo, že si domácí pro vítězství skutečně kráčí, avšak soupeř dokázal vyrovnat a ve třetí třetině šel dokonce dvakrát do vedení. Pět minut před koncem Vraspír nekomprisní střelou strhnul vedení na stranu Velešína. Táborští v infarktovém závěru trefili tyčku, avšak skvěle chytající Toman nepustil za svá záda ani jednu z následných dorážek a závěrečné siréna znamenala velkou radost pro domácí.
 
Branky Velešína: Písek 2, Hojer 2, Vraspír 2, Čížek
 
FBC Velešín - FBC United "B" 3:7 (2:1, 1:2, 0:4)
 
United otevřeli skóre, avšak Velešín dokázal otočit třemi brankami a až do 28. minuty vedl. Bohužel, v poslední třetině okresní zástupce nepochopitelně propadl, kazil přihrávky, nebyl schopen výrazně ohrozit branku soupeře, laxně přistupoval k hráčům  a výsledkem byly čtyři obbdržené góly, které definitivně zhatily naděje na postup do vyšší soutěže. Přestože utkaní bylo tvrdé a vypjaté, je třeba zmínit projev fair-play na obou stranách. Velešínský Čížek dosáhl za stavu 3:1 gólu nedovoleným způsobem a přiznal se, ač sudí branku uznal. Budějovičtí v závěru utkání trefili tyč a stejným způsobem uvedli nesprávné rozhodnutí arbitra na pravou míru.
 
Branky Velešína: Čížek, Písek, Hojer
 
Sestava Velešína: Toman (Šimek) - Šmarda, Vraspír, Vágner, Hrmo, Ondřich, Písek, Čížek, Mačejný, Kohoutek J., Hojer
 
 
Do konce sezony zbývají dva zápasy, okresní zástupce se i přes jednu víkendovou výhru propadl na páté místo průběžné tabulky. Kapitán V.Písek k tomu říká: "Ztráta možnosti postupu nás mrzí, ale budeme se snažit v posledních utkáních získat nějaké body a dosáhnout aspoň uspokojivého umístění."
 
Autor: Petr Vágner